Filmtips

Är du nyfiken på vad som händer bakom kulisserna i sporten är dokumentären “Flickan med handskarna” ett bra tips. Dokumentären kom ut 2015 och låter tittaren följa kampsportaren Hanna Sillén som under några år satsade på en karriär i MMA. I filmen visas hur utövarna inte bara måste kämpa mot motståndarna i ringen, utan även mot sig själva och fightingbranschen för att nå toppen. Filmen är skapad av Iván Blanco och sändes på SVT. Missade du programmet kan du fram till och med den 11:e oktober 2015 se dokumentären på SVT Play.

På siten Ranker.com har filmen Warrior från 2011 röstats fram som den bästa MMA-filmen. I rollerna ses bland annat Nick Nolte, Joel Edgerton och Tom Hardy som gestaltar ett familjedrama som tar sig ända in i fightingringen. På filmsiten IMDB har Warrior fått 8,2/10 i betyg av besökarna och kan nog inte annat än anses som en måste-film för MMA-entusiaster.

Du som är helt novis på sporten kan lära dig lite mer om regler och tekniker i femte avsnittet av SVT-serien Svett & Etikett som ägnades helt åt MMA. Där lär sig programledaren Kalle Zackari Wahlström fightas av Omar Bouiche. Målet är att programledaren senare ska kunna gå en match under en gala på svensk mark. Avsnittet ligger kvar på SVT Play fram till och med den 9:e november 2015.

Författare: admin

Dela detta inlägg på

Submit a Comment

Your email address will not be published.