Om sidan

MMA – Mixed Martial Arts

I den här bloggen kommer du att få lära dig om MMA – mixed martial arts. Läs om historian bakom den speciella sporten, lär dig om reglerna och ta del av spännande tekniker. MMA är en blandning av olika kampsporter som thaiboxning, brottning och judo. Till skillnad från många andra kampsporter har MMA knappt några förbjudna knep utan nästan allt är tillåtet. MMA är gammalt, mycket äldre än exempelvis fotboll och boxning. Man har hittat bevis på att en liknande sport utövades i det antika Grekland. Läs mer om det här hos oss.

Trots att MMA till största del är mansdominerat har kvinnorna slagit sig in rejält. Det finns några kvinnor på elitnivå som bidragit till att intresset för kvinnlig MMA ökat. Läs om den legendariska Ronda Rousey och om hur hon imponerade så mycket med sina tekniker att hon fick kvinnor att bli accepterade i UFC – Ultimate Fighting Championship.

Vi har samlat spännande läsning om allt som rör MMA. Visste du till exempel att presidenten för UFC sagt att kvinnor aldrig kommer tävla i UFC, men att han sedan ändrade sig efter att ha sett mästaren för kvinnlig MMA slåss? Eller kände du till att kläderna som MMA-tävlarna använder inte får ha varken knappar eller dragkedjor?

Trevlig läsning!